رفتن به محتوا

آموزش لمینت کردن فایبرگلاس

عناوین این مقاله

فایبر گلاس (Fiber Glass) یکی از پرکاربردترین محصولات در ساخت بدنه‌های آب‌بندی و مقاوم به مواد خورنده در صنایع است. لمینت‌کردن فایبرگلاس یا اضافه‌کردن پوشش رزین سخت شونده به الیاف فایبرگلاس به عنوان «لمینت‌کردن فایبرگلاس» شناخته می‌شود. در این فرایند ما به سه جز اساسی یعنی: الیاف فایبرگلاس، رزین سخت شوند و در نهایت ماده کاتالیزورگر (که به آن سخت کننده یا «هاردنر» گفته می‌شود) نیاز داریم.

جهت خرید پارچه فایبر گلاس به این صفحه مراجعه کنید.

بعد از آنکه الیاف فایبرگلاس خودمان را با پوشش رزین و ‌هاردنر پوشش دادیم، ما به یک لایه سخت و محکم (در مواردی حتی به سختی فولاد) دست پیدا می‌کنیم که در مقابل تنش‌های محیطی و شیمیایی بسیار مقاوم است و در عین حال به خاطر مواد به کار رفته در آن به راحتی می‌تواند با انحنای سطوح و هندسه‌های پیچیده سازگار شود.

الیاف یا پارچه فایبرگلاس

پارچه‌های فایبرگلاس ترکیبی از الیاف نساجی (اغلب الیاف پلیمری) و ریز سرامیک و یا ریز شیشه‌ها هستند که به هم تافته شده اند. این کار سبب می‌شود که الیاف فایبرکلاس به راحتی بتوانند رزین را به خود جذب کنند و در نهایت مقاومت سازه حفظ شود.

به مانند سایر پارچه‌های بافته شده  از الیاف، جهت بافت الیاف فایبرگلاس مهم است. این الیاف به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الیاف در جهات پراکنده: ساده‌ترین شکل و پرکاربردترین شکل پارچه‌های فایبرگلاسی به این شکل است که الیاف در جهات مختلف قرار می‌گیرند. با این کار امکان تحمل تنش‌های مکانیکی در همه جهت‌ها میسر شده و بنده شما مستحکم تر می‌گردد. در سطوح هندسه پیچیده این الیاف بسیار مناسب هستند.
  • الیاف درجهت‌های صلیبی: این جهت بافت امکان تحمل تنش‌های مکانیکی در راستای عمود بر هم را فراهم می‌آورد. در سازه‌های استوانه ای شکل و مخازن ای شکل می‌تواند بهترین شکل ممکن باشد.
  • الیاف در یک جهت: این الیاف تنها در یک جهت قرار گرفته اند و فقط می‌توانند فشار را در جهت بافت الیاف خودشان تحمل کنند. این الیاف برای پوشش‌های سقفی و یا کف مناسب هستند و نمی‌توان از آن‌ها برای بدنه‌های تحت فشار و یا سایر بخش‌ها استفاده کرد. به خصوص اگر سطوح بزرگ باشند.
  • الیاف با بافت موجی: یکی از روش‌های بافت ایجاد بافت و تندگی است. با این بافت ما پارچه‌های فایبرگلاسی داریم که به راحتی می‌توانند فشار را در هر جهتی تحمل کنند و پایداری خوبی نیز داشته باشند. در عین حال امکان ایجاد پارچه‌های عریض تر و با طول بیشتر مهیا می‌شود. الیاف با بافت‌های موجی به شکل‌های مختلف در بازار موجود هستند و می‌توان از آن‌ها از هندسه‌های مختلف سطوح استفاده کرد.

روش لمینت‌کردن فایبرگلاس

در ابتدا باید پارچه فایبرگلاس را به ابعاد مورد نظر برش بزنید و بر روی سطحی که می‌خواهید تثبت کنید. بهتر است که تمامی سطح با یک پارچه پوشش داده شود. در غیر این صورت از حداقل برش و تکه چینی استفاده کنید.

در قدم بعد‌هاردنر را وارد رزین کرده و به هم می‌زنیم. بعد از آن به کمک قلمو، اسپر و یا پاشنده‌های دیگر رزین را بر روی سطح پارچه‌های فایبرگلاس توزیع می‌کنیم. دقت کنید که بعد از اضافه‌کردن‌ هاردنر مدت زمان کمی در اختیار دارید تا عمل توزیع را انجام دهید.

در صورتی که می‌خواهید به جداره ضخیم‌تر دست پیدا کنید عمل بالا را چند بار با لایه‌گذاری پارچه فایبرگلاس و رزین تکرار می‌کنید. برای رسیدن به نتیجه بهتر، خوب است که فاصله زمانی لایه‌گذاری‌ها کم باشند.

بعد از انجام لایه‌گذاری و توزیع رزین اغلب باید به مدت بیست و چهارساعت به رزین استراحت دهید تا به سختی نهایی دست پیدا کند. بعد از آن می‌توانید آن را از نگهدارنده جدا کنید. محفظه به دست آمده قابل پولیش‌کردن، رنگ‌کردن و دیگر پرداخت‌ها و عملیات تولید است.

شرکت فرآذر ارائه دهنده انواع پارچه فایبرگلاس می باشد. جهت استعلام قیمت و گرفتن مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.